Kabelrot, på tide å rydde opp!

By | February 15, 2016

Ser det slik ut bak tv`en din også?

IMG_6711

Spagetti rotet bak tv`en er ikke noe særlig, jeg har prøvd å rydde oppi dette ved å bygge en kabel kasse. Resultatet ble slik:

IMG_6748 IMG_6747

Ved hjelp av hobbyplater litt skruer, plexi glass og maling kan dette bli en riktig så grei kasse som kan brukes til å skjule alle kablene bak tv`en.

Jeg har på min lag inn led lys i tillegg.

Fremgangs måten har vært: kjøp inn hobbyplater, mål opp kassens mål og kapp til ønsket mål.  Jeg har brukt 30cm i bredden og 80cm i lengden. Topp platen har jeg uthullet med hullsag. Her er fremgangs måten helt opp til deg.

IMG_6716

På bunnen sager du til slik at kablene kan føres inn og ut på begge sider. Vi skal ha kabler inn både fra tv benken og stikk.

IMG_6719

Når alle delene er ferdig kutta, må de grunnes og males.

IMG_6727

Jeg har brukt et vanlig pleksiglass på topp platen. Husk å forbore før du skrur på plass med skruer elles vil platen sprekke. Du kan også lime.

IMG_6735

På innsiden av kassen har jeg fastmontert 4 grenutakk. Uansett hvor mange stikk man har bak tv benken så blir det enklest å samle alle kablene til et punkt 🙂

IMG_6737 IMG_6736

Så er det bare å skru det hele sammen. På min har jeg lag inn led lys for ekstra effekt.

IMG_6748 IMG_6740

Det er fortsatt kabler som stikker ut fra selveste tv benken. Disse skal jeg også legge inn mer elegant. Ny blogg om det snart, så følg med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *