EL bil, noe for meg?

By | February 25, 2016

Velg bil etter behov!! Dekker en el-bil akkurat dine behov så er det ingen grunn til å la vente om du jakter på ny bil.

Mange kvier seg om el-bil er noe de skal velge. Rekkevidde angst noen?

En el-bil har begrenset rekkevidde og om du skal slippe rekkevidde angst så må el-bilen du velger dekke akkurat dette, rekkevidden.

Du har alltid de som er imot elbil og det hele, hvorfor skal en elbil slippe bom, få lavere veiavgift, og kunne kjøre i kollektiv feltet? Jeg skal ha motor lyd, den skal være grom og bråke og masse hester. Hvorfor det?. De fleste som eier en bil bruker den til dagligdagse gjøremål som, jobb, levere ungene i barnehagen/skolen, handel etc. Er det slik at du virkelig kjører 500km dagen så er jo helt klart ikke en el-bil for deg. Case closed, ikke les videre 🙂

Kjører du bortimot en 100 – 200km dagen er jo dette et perfekt fremkomst middel. Fordi hva er en bil ellers, et middel som tar deg fra punkt A til B. Kjøper du en elbil i klassen de mest populære modellene på markedet dekker disse ditt behov. Jeg snakker ikke Tesla her.

Fordi om du ser på hva en el-bil koster dagen kontra en vanlig fossil bil så ser regnestykket riktig så pent ut. For om du tar utgangs punktet i Norges laveste strømpris på 5,00 øre/kWt  lader du opp en el-bil (utgangs punkt i en e-Golf ) til 10 kroner dagen. Kjører du hver dag i måneden blir dette en utgift på 300-310 kroner måneden i strøm. På sitt billigste koster diesel litt over 9 korner for literen på de stasjonene jeg har sett. Hvor mange km kan du kjøre på en liter?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *