Lite energi? Går ikke ned i vekt??

By | 27. februar 2016

Hei. Jeg er en dame på snart 33 år som i mange år har slitt med vekta mi. Jeg har 24 kg i overvekt og sliter veldig med dette. Lenge gikk jeg og var konstant trøtt, hadde lite energi, spiste riktig og trente men absolutt ingenting skjedde. Jeg gikk ikke ned i vekt og fikk heller ikke muskler. Jeg trente mer og mer, alt fra styrke til gruppetimer på sats, nesten vær dag hele uken. Jeg spiste 3 sunde måltider om dagen. Spiste lite godteri og drakk lite brus. Jeg ble bare mer og mer trøtt og fikk mindre og mindre energi. Jeg trodde dette kanskje hadde noe med å gjøre at jeg i mange år har jobbet i restaurant bransjen som kokk, hvor jeg jobbet konstant, doble vakter ,var ute på fylla omtrent vær dag. Jeg tenkte at alt dette kom tilbake til meg når jeg endelig roet meg ned og fant meg en dag jobb. Jeg tenkte jo at med 11 år hard jobbing, uteliv, lite trening, poseslankekurer og ikke minst stress at nå skal jeg gjøre alt jeg kan for et sundere liv. Men jeg kjente bare at jeg ble slappere og slappere….så tenkte jeg at kanskje kroppen min måtte vende seg til å stå oppe klokka 06 vær dag, men etter et års tid merket jeg at dette ikke kunne være tilfelle. Så jeg bestemte meg for å gå til fastlegen min. Hun tok masse prøver men hun sa at ingenting var galt. At jeg skulle vente 6 mnd og komme tilbake om det ikke ble bedre. Det gjorde jeg, i et år til prøvde jeg men alle prøver var bra, bortsett fra stoffskiftet mitt som var litt lavt, men legen sa at dette gjorde ingenting. Min mor har i mange år sagt til meg at noe i kroppen min må være galt. Alltid har stoffskiftet vært litt lavt. Men alle leger har sagt til meg at dette går helt fin. Så jeg fortsatt som før, jobbet fra 07 til 15, kom hjem, sov 1-2 timer etter jobb, trente og så la meg igjen ved 22 tiden helt utslitt. Etter hvert fikk jeg  meg kjæreste, som ble samboer, som  også ble bekymret for helsen min. For plutselig begynte nakken min og armen min og lage problemer, jeg fant meg en manuellterapeut og gikk jevnlig. En dag da jeg var der ringte alarmen min på mobilen og jeg sa oops nå skulle jeg stå opp. Forklarte at jeg pleide sove etter jobb. Da så han på meg og spurte om dette var noe jeg vanligvis gjør, og jeg forklarte han alt om hvordan formen min var. Han sa at dette er ikke vanlig i min alder da jeg var 31 da. Han skrev opp to telefonnummer til meg til privatklinikker som skulle ta prøver av meg. Han forklarte meg a dette kostet mye penger men de tok prøver av alt. Så jeg bestilte time hos Balderklinikken hvor jeg fikk time etter 4 mnd. Jeg tok 11 rør med blod og hun sendte inn 11 ark med forskjellige prøver. Jeg satt og snakket med legen i 2 timer om hele livshistorien min. Da jeg endelig fikk svar på prøven min var det masse ting som manglet i kroppen min. Men hovedfeilen min var jod mangel….dette fører til at man ikke går ned i vekt, stoffskiftet blir lavere, og at ting i kroppen slutter å fungere. Så manglet jeg vitamin B, calsium og magnesium. Og de fant ut at min mage ikke klarer å fordøye gluten. Jeg er ikke allergisk men får litt utslett og magen klarer rett og slett ikke å fordøye dette.  Legen ga meg kelpasan mot Jod, noe jeg mest sannsynelig må gå på resten av livet siden kroppen min ikke tar opp jod fra maten. Jeg går på B 100, magnesium og calsium og D-vitamin om vinteren. Jeg ble henvist til en ernæringsterapeut også. Jeg fikk beskjed at kroppen min hadde gått helt ned på null…jeg hadde rett og slett skakkkjørt alt. Så jeg fikk beskjed om å skifte ut kostholdet mitt. Jeg hadde gjort mye riktig men måtte nå spise 6 måltider daglig for å få opp forbrenningen min, bli kvitt innvendig fett og rett og slett spise meg frisk. Men uten karbohydrater, mel, sukker, eddik og gjær. Så fikk jeg beskjed om å ikke røre nøkkelmerke produkter, for de produktene med lite fett inneholder da mye sukker. Så etter noen mnd fikk jeg opp forbrenningen min og fikk gå ned til 3 måltider om dagen. Etter et år hadde jeg gått ned 8 kg i innvendig fett, jeg gikk jevnlig til ernæringsterapeuten og vær 3 mnd tok jeg blodprøver for å sjekke alle mineraler. Magnesium er noe kroppen min heller ikke tar opp så lett så nå etter 1 1/2 år så har den endelig begynt å ta seg opp, men jeg har måttet dobblet dosen da.  Det har nå vært 1 1/2 år med slit og mye hard jobbing. Energien er på plass og jeg føler meg så utrolig mye bedre. Men vekten sliter jeg med enda…Jeg har ikke gått ned noe mer nå på 3 mnd og dette begynner virkelig å slite på meg. Men jeg står på. Det er ikke lett å unngå sukker helt og holdent, så selvfølgelig tar man seg  litt sjokolade av og til. Men det beste er jo selvfølgelig om man klarer slutte med dette. Jeg har nå tatt en ny prøve som blir sendt til Danmark for å se om jeg har muggsopp i tarmen, for min lege gir ikke opp med meg, hun vil virkelig hjelpe meg over kneika så jeg kan miste vekten min. Den riktige måten å gå ned i vekt på er veldig sakte sier hun til meg, så de er utrolig fornøyd med meg helt til disse mnd hvor igjen jeg befinner meg i situasjonen hvor vekten min ikke vil rikke seg. Jeg trener jevnlig, men siden jeg må gå til fysioterapi pga min nakke og arm som har vært vonde i to år nå får jeg ikke trene hardt, før dette blir bra. Jeg gjør så godt jeg kan og bygger kroppen min sakte men sikkert opp igjen. Jeg er nesten der, bare vekta mi også vil samarbeide. Jeg sier ikke at alle som sliter med vekten sin har det sånn som meg, men hvis du har prøvd absolutt alt og ingenting hjelper, er det en mulighet og gå til privatklinikk. Det er dyrt som bare det, masse hard jobbing men in the end er det verdt det. Jeg sliter fortsatt litt med psyken min ang vekten min, jeg har vært så nær flere ganger å bare gi opp og slutte med alt dette, men jeg har gjort meg hard og fortsatt. Mine verdier inni kroppen har blitt så mye bedre og jeg føler meg i så bra form nå at jeg tenker at den vekten skal ned samme hva, jeg vil ikke gi opp, jeg har kommet alt for langt til det. Jeg har jobbet med smerte og tårer. Jeg skal bare si en ting til før jeg avslutter og det er en av hovedfaktoren til at man ikke går ned i vekt er stress. Jeg er fortsatt kokk i kantine, men på en stor kantine hvor vi har masse gjester og lager all mat selv…Det betyr stress….dette kan også være hvorfor vekten min ikke vil ned….jeg har fått beskjed flere ganger nå at jeg må slutte med dette…ellers kansje jeg blir syk av dette, og da snakker man sykemelding et år kanskje mere. Jeg har prøvd stress deg ned lydbok, denne funket litt. Men nå blir det neste yoga for meg, for jeg må lære meg og slappe av. Jeg skal prøve dette og se hva som skjer, jeg er en stressa person så det er ikke lett å bare slutte. Dette er også noe alle burde jobbe med. Stress er absolutt ikke bra for kroppen.  Jeg skal stå på og ta alt som det kommer. Jeg håper at dette er til stor hjelp til noen av dere der ute som sliter litt med noe av det samme.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *