Tatt i fotoboks – når kommer boten

By | October 4, 2017

Huffda, har du blitt tatt i fotoboks? Man skal ikke råkjøre vet du 🙂 Nå er det slikt at de alle fleste av oss ikke er farstbøller og følger fartsgrensen, men er man uoppmerksom og gassfoten er litt tung så er det så klart surt å få et blinkskudd.

Det finnes en haug av artikler og forumtråder om fotobokser, hvor disse er plassert, om de måler gjennomsnittsfarten etc. Det finnes apper både til iOS og Android som visk skal informere om fotobokser, disse har jeg ikke testet.

Det jeg skal informere her om er hvor lang tid det tar fra du har blitt knipset av en fotoboks til informasjon om dette kommer i posten og hva du kan regne med vil bli lest av på farten du har blitt målt i.

Nesten alle biler uteom Tesla så klart viser feil på speedometret så det sies ved et enkelt googlesøk. Det vanlige er 5 km feil. Det betyr om du kjører 100 i en 80 sone er sjansen nesten garantert at brevet som kommer fra ATK viser 95 km.

Brevet vil ikke vise noe annet enn at bilen som er registret på deg har blitt målt i en høyere fart enn tillatt i dette tilfellet 95km/t i en 80 sone. Du har nå 7 dager på å forkaste eller bestemme å bla opp. Hva som skjer om du forkaster det blir opp til politiet å avgjøre. Bestemmer du deg for å godta forelegget på de 15 km/t du har kjørt for fort, ja da signerer du brevet og poster det i retur.

Etter ca 1 uke får du faktura, denne kommer digitalt inn på Digipost eller annen digital postkasse du har som ditt valg. Har du ikke noe digital post kommer denne så klart i vanlig post. Du har ca 2 uker på å betale denne. Om du ønsker å utsette, dele opp betalingen søker du om dette, det vil forekomme med forklaring på mottatt faktura.

Merk, det forekommer ikke noe bilder av selveste sjåføren, kun at kjøretøyet registrert på deg har blitt målt i en høyere hastighet enn tillatt. Har du lånt bilen i perioden som er spesifisert er det på tide å ta kontakt med vedkommende som har lånt akkurat ditt kjøretøy og sjekke om de har sitt på det rene.

Ønsker du å se bildet må du så ta kontakt med ATK.

Et annet spørsmål som kan dukke opp er om bildet som har blitt tatt er av noe bra kvalitet. Det vil si om sjåføren er å gjenkjenne. Det er nå slik at en kan forlange å be om bildet. Eieren av kjøretøyet kan velge å ikke forklare seg om hvem som kjørte og om bildet er av dårlig kvalitet slik at en ikke kan se tydelig personen.

Da er det opptil politiet å opprette en eventuell sak for etterforsking.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *