Jeg vil ned i vekt raskt og effektivt

By | February 9, 2021

Er du klar for å ta steget å gå ned i vekt, uansett hva årsaken er til at du vil dette så er en ting sikkert. Ikke gå for fort her, du ønsker å gå ned gradvis i vekt ikke slanke halve deg på no time og legge på de samme kiloene tilbake fordi det ikke var holdbart i lengden.

Litt om meg, jeg er ikke en lege, PT, eller ernærings ekspert. Det jeg vet er en ting eller to om mat og trening. Denne bloggen er kun for å dele informasjon, kontakt alltid din lege hvis det du skal begi deg på nytt og du er usikker på fremgangs måten, ta kontakt for en konsultasjon.

Jeg vil også skrive ting her som du kanskje ikke ønsker å høre, hvis du er ute etter ting du ønsker å høre så er ikke denne blogg posten for deg.

Rask vekt nedgang

Ja det er mulig og nei du trenger ikke å abonnere på dyre diet og trenings programmer. Du kan bare kutte å spise halvparten av det du spiser nå så er du godt i gang. Bytter du ut halvparten av det du eventuelt spiser med slanke pulver drikkene du får kjøpt i butikken så er du der. Legger du inn ekstra harde økter på å gå tur eller jogge så bidrar det på effektiviteten. Desto mer i kalori underskudd du er i det det daglige desto kjappere vil du gå ned i vekt.

Er det så lurt?

Nei, hva oppnår du her? Hvis du har vilje av stål er dedikert og de riktige genene på plass så får du det til, men til hvilken nytte, det du gjør er til syvende og sist ikke noe som er lett å opprettholde og bærekraftig over tid.

Skal du ned i vekt må du ta det gradvis det tar tid, men du vil nå målet ditt og holde deg der. Kalori underskudd er tingen her så derfor må du lage deg mat som inneholder lite kalorier med holder deg mett. Er du overvektig så er det viktig å ikke fokusere at du skal få i deg masse proteiner. Proteiner kommer inn i bildet først når du har mer muskler enn fett og du aktivt trenger styrke. Til og med da skal du ikke overdrive, du skal få i deg ca 1 gram protein per kilo. Så med andre ord hvis du er 50% muskler og 50% fett så er det lite vits at du da får i deg antall gram proteiner lik vekten din. Fokuset bør være på å få ned fettprosenten ved å ha kalori underskudd.

Hva er lurt?

Er du overvektig og vil ned i vekt, spis mat med mindre kalorier, et eksempel er, kutt ut brus med sukker med brus uten sukker. Jeg vill ikke høre det at tilsetnings stoffer i det og at det er farlig etc, hva vil du her? Hvis du drikker brus med sukker er det ekstra kalorier du ikke trenger, du får i deg alt for mye sukker. Gå over til sukkerfri brus som har så og si null kalorier så kan du gradvis gå over til bare vann som er det absolutt beste. Det er ikke så lett å bare gå rett til å bare drikke vann tro meg, så derfor gradvis introduser dette og da er det å finne likestilte produkter du alt bruker men å bytte det med en variant som har mindre kalorier. Er du f.eks glad i gele så finnes det gele uten sukker spis det istedenfor.

Er du glad i å spise egg så kutt ut det gule og bruk det hvite istedenfor. Du trenger ikke å lage en omelett av eggehvite det er ikke engang godt synes jeg. Lag deg heller Arme riddere (French toast) med eggehvite 🙂

Oppskrift

Vi vil alle ha en oppskrift som bare leveres til oss og inneholder det vi skal spsie, hva vi skal trene og vips så har vi kroppen og musklene på plass. Tro om igjen, genene våre spiller mer rolle enn du tror, det er genene våre som bestemmer om vi er slanke, overvektige, muskuløse etc.

Så med mindre du har vagt ut dine foreldre fra topphyllen og har den beste kroppen du kan få out-of-the-box så må du legge en instans her. Til og med mennesker med gode gener må legge en innstas, men du kommer deg kanskje raskere der med gode gener 🙂 En ting er sikkert, å legge på seg er enklere enn å gå ned i vekt så følg med, bytt ut den vanlige frokosten med f.eks dette og la det aller viktigste måltidet du har som er frokost starte med f.eks Arme riddere (French toast):

  • 200ml eggehvite
  • 4 brødskiver, loff fungerer utmerket her
  • Litt kanel
  • Bruk et eller 2 ts med sukrin hvis du vil, men det trengs ikke

Visp sammen eggehvite og kanel og eventuelt sukrin sammen. Legg oppi brødskivene og la dem absorbere all eggehvite. Stek i stekepanne på medium varme til det er gyllen fargen. Voila enjoy med litt bær til, men det trenger du strengt tatt ikke dette er så godt at du kan spise slik det er 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *