Vedlikehold av et thermolokk, hvordan ta vare på det

By | March 30, 2021

Har du et massasjebad er det utelukkende viktig å ha et thermolokk som tar vare på badet ditt. Derfor er det også viktig at thermolokket tas vare på. Med riktig vedlikehold vil du ha et thermolokk som varer lenge.

Før vi går i gang så må jeg nevne at jeg ikke er en ekspert på vedlikehold av et spabad, eller jobber på noen måter innen dette feltet. Det jeg er er en eier av et massasjebad og vet av erfaring hva som fungerer og har selv gjort.

Det er slik at et bad blir utsatt for mye krefter i løpet av levetiden, med mindre du har et tak som dekker det er det thermolokket som blir mest utsatt i og med at det er taket til ditt massasjebad. Derfor er det viktig å sikre ditt lokk med klips som gjerne følger med originalt når badet ble kjøpt eller hvis lokket har blitt byttet med et nytt. Klips kan kjøpes utenom hvis de mangler. Dette vill sikre blant annet at lokket ikke plutselig blir tatt av vinden, det kan skje.

Et thermolokk på et massasjebad skal kunne åpnes av en voksen person uten å anstrenge seg og uten bruk av eventuelle lokkløftere med gass. Klart det er en fordel å ha disse, men ikke et krav. Må du bruke krefter for å ta av et lokk har det dessverre absorbert for mye vann, se ette kutt og skader på lokket, her er det dessverre lite å gjøre ang å få det tørket og lett igjen. En kan for all del forsøke å tørke det, og sveise igjen membranen, jeg har ikke klart det selv med hell. Da blir det å ty til lommeboken og få i hust et nytt lokk.

Derfor er det viktig å ta ekstra vare på akkurat thermolokket til badet ditt. Det tar imot støyt fra regn, snø, hagl, vind og potensielt snøras hvis badet ligger nær husveggen og det er ingen snøfangere på taket dit. I tillegg har du kjemikalier i ditt bad som tærer på lokket fra innsiden med gasser som slippes ut.

Jeg skal starte med det letteste og enkleste her, luft lokket ditt ofte, du burde lufte det en gang i uken i ca 15 – 20 min. Her kan det f.eks være en fordel om du tørker lett over med en fuktig og ren klut for å få bort rester fra salt og klor basert på hvilket system du har i ditt bad.

Vask loket med jevne mellomrom, her det det veldig mye individuelt og hvor badet er plassert, i forhold til le for vind og sol, men generelt vask lokket med vann, ikke bruk såpe, men kun vann og tørk av med en klut. Pass på at lokket er helt tørt ved å enten lufttørke det eller bruk en tørkeklut for å få det raskere tørt.

Når lokket er tørt må det poleres med en egnet polish som du får kjøpt der slike bad selges. Pass på å legge polish i ikke et for sterkt sollys og tørk det av med en ren klut. Dette vil gi en beskyttende hinne på lokket noe som vil gjøre det mer bestandig mot f.eks UV lys.

Det er klart lettest å gjøre denne type jobb om våren og sommeren og høsten og ikke når det er snø og minus grader ute. Har du et tak som huser ditt massasjebad er det helt konge 🙂 Men ikke alle har denne mulighetene derfor er et stormtrekk et utmerket alternativ som er lurt å ha om høsten og vinteren. Et slikt trekk vil spare og bevare godt ditt thermolokk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *